Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki posiłek, który sprawia radochę w szczególności dzieciom.
Garnek, łyżką cedzakowa lub durszlak, nóż, łyżka.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 439
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 439
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
Składniki
Brałam po dwie sztuki makaronu spaghetti i łamałam je na pół, w ten sposób wychodziło cztery makaronowe patyczki. Wszystkie cztery patyczki wkładałam w parówkę. Miałam okrągłe parówki "foodboolówki",ale można po prostu długą parówkę pokroić na mniejsze części w ten sposób przygotowując tułów ośmiorniczek. W garnku nastawić osoloną wodę na gotowanie. Jak woda się zagotuje wkładać do niej nadziane makaronem parówki i gotować przez około 6 - 8 minut, żeby makaron zmiękł, ale się nie rozgotował. Ugotowane parówki z makaronem odcedzić. W między czasie przygotować sos. Cebulę i czosnek pokroić na mniejsze kawałki i podsmażyć na oleju soląc. Do podsmażonych warzyw dodać przecier pomidorowy i chwilę razem podsmażać dodając tymianek (można dodać inne swoje ulubione przyprawy). Na koniec doprawić sos solą i pieprzem do smaku. Przed jedzeniem polać makaronowo -parówkowe "ośmiorniczki" sosem i zjadać.