Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-08-2012
Ciasto - wg inspiracji moim guru pierogowym;) farsz - stary przepis:)
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99147
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 667
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5118
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13803
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5920
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99147
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 667
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5118
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13803
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5920
Składniki
Z podanych składników przygotować ciasto.
Farsz - jeśli mamy mrożony szpinak to wrzucamy go na patelnie, podsmażamy z cebulą, czosnkiem. Doprawiamy. Gdy przestygnie do farszu dodajemy ser i smietankę, mieszamy aż powstanie gładka masa.
Formujemy pierożki. Ja wykorzystałam takie urządzenie z Tupperware, zwane Pierożkomanią:) To taka deseczka, z której wycina się gotowe kształty pierożków. Ale oczywiście tradycyjna szklanka też jest ok:)
Pamiętajcie, że najważniejsze jest to, aby pierożki były dobrze sklejone. Gotujemy w osolonej wodzie, gdy wypłyną, znaczy - są gotowe do jedzenia:)