Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-08-2012
Ciasto - wg inspiracji moim guru pierogowym;) farsz - stary przepis:)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413998
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2218
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413998
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2218
Składniki
Z podanych składników przygotować ciasto.
Farsz - jeśli mamy mrożony szpinak to wrzucamy go na patelnie, podsmażamy z cebulą, czosnkiem. Doprawiamy. Gdy przestygnie do farszu dodajemy ser i smietankę, mieszamy aż powstanie gładka masa.
Formujemy pierożki. Ja wykorzystałam takie urządzenie z Tupperware, zwane Pierożkomanią:) To taka deseczka, z której wycina się gotowe kształty pierożków. Ale oczywiście tradycyjna szklanka też jest ok:)
Pamiętajcie, że najważniejsze jest to, aby pierożki były dobrze sklejone. Gotujemy w osolonej wodzie, gdy wypłyną, znaczy - są gotowe do jedzenia:)