Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do curry wykorzystalam chinska kapuste pak choi, która jest nie tylko bardzo zdrowym warzywem, ale zawiera równiez duzo potasu i karotenu, wapnia, witaminy C, niektóre witaminy z grupy B, a także flawonoidy, kwas fenolowy i oleje gorczyczne, którym przypisuje się silny efekt antybiotykowy i bakteriobójczy. Potrawa posiada w zasadzie niewiele skladników, ale razem tworza cudowna kombinacje smaków.
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 16
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 134
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 205
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 16
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 134
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 205
Składniki
Ryż basmati splukac zimna woda, podgrzac 300 ml wody w garnku, dodac sól i ryz, doprowadzic do wrzenia a nastepnie gotowac na malym ogniu przez 15 minut. Zdjac z ognia i odstawic pod przykryciem na kolejne 10 minut. Obrac mango, pokroic w kostke, dymke pokroic w pierscienie a pak choi w paski. Mieso z indyka pokroic w kostke lub paski i podsmazyc na oleju.
Wyjac mieso z patelni, podgarzac na niej 1 lyzke oleju i podsmazyc na nim dymke, nastepnie dodac mango i paski pak choi. Smazyc przez chwile, nastepnie dodac mleczko kokosowe, bulion, curry, chili i ewentualnie doprawic do smaku. Dusic ok. 10 minut pod przykryciem.
Podawac z ryzem i posypac czarnym sezamem.