Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla smakoszy pizzy, przepis nie jest trudny, bardzo łatwo się robi. Warto, bo jest pyszne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10378
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5977
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12820
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4569
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10378
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5977
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12820
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4569
Składniki
1. Do miski wsypujemy mąkę, szczyptę soli, margarynę rozpuszczamy i wlewamy do mąki. W wodzie rozrabiamy drożdże i również wlewamy do mąki. Ciasto dokładnie wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
2. W tym czasie mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros. 3. Pomidora, ogórka kroimy w plasterki a paprykę w paski.
4. Wyrośnięte ciasto drożdżowe dzielimy na 4 części i każdą część rozwałkowujemy w kształcie koła wielkości patelni i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
5. Na jedną połowę każdego placka nakładamy sałatę, mięso oraz warzywa. Ciasto składamy tak żeby farsz był w środku.
6. Wierzch polewamy dowolnym sosem. 7. Smacznego.