Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 438
Dodano: 23.08.2011
Odsłon: 21488
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Do kubeczka wsypujemy drożdże, łyżkę mąki, cukier i ok. 50 ml. wody. Odstawiamy na ok 15 minut. Gdy zaczyn urośnie, na blat wysypujemy resztę mąki, dodajemy sól, oraz gotowy zaczyn, wyrabiamy ciasto stopniowo dodając resztę wody i odstawiamy na ok 1 godzinę. Gotowe ciasto rozkładamy na blaszce lub talerzu do pieczenia pizzy.
Pomidory i czosnek kroimy w kostkę lub w plastry, doprawiamy, dodajemy koncentrat i układamy na cieście. Mozzarelle trzemy na tarce i posypujemy nią pizzę.
Pieczemy w 200 stopniach, ok 15 minut.
Przed podaniem obsypujemy pizzę świeżymi listkami bazylii i gotowe!
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

andzia2207 19 września 2011Zgłoś do usunięcia
A tak krótko pieczemy pizze?0 Kto głosował? | Odpowiedz

purchawencjos 04 września 2011Zgłoś do usunięcia
Boli mnie mysl że nie moge poczuć zapachu tej pizzy :-) duzy plus za świeżą bazylkę :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

tysiak 26 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
W sumie racja, spolszczyłam nazwę.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Panek 25 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
O ile dobrze kojarzę margarita to drink z tequilą, pizza zaś na 100% zwie się margherita.Wygląda bardzo apetycznie z tymi listkami bazylii!
pozdrawiam
0 Kto głosował? | Odpowiedz