Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza Margarita na świecie ;)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Składniki
Do kubeczka wsypujemy drożdże, łyżkę mąki, cukier i ok. 50 ml. wody. Odstawiamy na ok 15 minut. Gdy zaczyn urośnie, na blat wysypujemy resztę mąki, dodajemy sól, oraz gotowy zaczyn, wyrabiamy ciasto stopniowo dodając resztę wody i odstawiamy na ok 1 godzinę. Gotowe ciasto rozkładamy na blaszce lub talerzu do pieczenia pizzy.
Pomidory i czosnek kroimy w kostkę lub w plastry, doprawiamy, dodajemy koncentrat i układamy na cieście. Mozzarelle trzemy na tarce i posypujemy nią pizzę.
Pieczemy w 200 stopniach, ok 15 minut.
Przed podaniem obsypujemy pizzę świeżymi listkami bazylii i gotowe!