Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza Margarita na świecie ;)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 958
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4578
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1220
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 542
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 958
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4578
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1220
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 542
Składniki
Do kubeczka wsypujemy drożdże, łyżkę mąki, cukier i ok. 50 ml. wody. Odstawiamy na ok 15 minut. Gdy zaczyn urośnie, na blat wysypujemy resztę mąki, dodajemy sól, oraz gotowy zaczyn, wyrabiamy ciasto stopniowo dodając resztę wody i odstawiamy na ok 1 godzinę. Gotowe ciasto rozkładamy na blaszce lub talerzu do pieczenia pizzy.
Pomidory i czosnek kroimy w kostkę lub w plastry, doprawiamy, dodajemy koncentrat i układamy na cieście. Mozzarelle trzemy na tarce i posypujemy nią pizzę.
Pieczemy w 200 stopniach, ok 15 minut.
Przed podaniem obsypujemy pizzę świeżymi listkami bazylii i gotowe!