Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z różnym nadzieniem bardzo często goszczą na moim stole. Dzisiaj przygotowałam dwukolorowe pierogi z borówkami.
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 27
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 118
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 955
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 27
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 118
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 955
Składniki
Do przesianej mąki dodać jajko, szczyptę soli, masło rozpuszczone w ciepłej wodzie i śmietanę.
Wymieszać łyżką lub nożem, podzielić na 2 części. Jedną część ciasta zagnieść jasną a drugą połączyć z kakao i cynamonem.
Oba kolory ciasta posiekać i razem połączyć, przykryć i odłożyć na 20-25 minut.
Następnie ciasto rozwałkować, pokroić w prostokąty, ułożyć po kilka borówek.
Bardzo dokładnie zlepić. Partami wkładać do wrzącej, osolonej wody i gotować 3-4 minuty od chwili zagotowania. Podawać ze śmietaną wymieszaną z cukrem i cukrem waniliowym.