Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z różnym nadzieniem bardzo często goszczą na moim stole. Dzisiaj przygotowałam dwukolorowe pierogi z borówkami.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Do przesianej mąki dodać jajko, szczyptę soli, masło rozpuszczone w ciepłej wodzie i śmietanę.
Wymieszać łyżką lub nożem, podzielić na 2 części. Jedną część ciasta zagnieść jasną a drugą połączyć z kakao i cynamonem.
Oba kolory ciasta posiekać i razem połączyć, przykryć i odłożyć na 20-25 minut.
Następnie ciasto rozwałkować, pokroić w prostokąty, ułożyć po kilka borówek.
Bardzo dokładnie zlepić. Partami wkładać do wrzącej, osolonej wody i gotować 3-4 minuty od chwili zagotowania. Podawać ze śmietaną wymieszaną z cukrem i cukrem waniliowym.