Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodny przepis na pyszną marynatę do karkówki. Mięso najlepiej zamarynować dzień wcześniej i wstawić na noc do lodówki. Po takim czasie karkówka cudownie przesiąknie przyprawami. Po upieczeniu na grillu mięso będzie delikatne, soczyste i mocno aromatyczne. Ja do marynaty dodaje zawsze cebulę i czosnek. Świetnie podkręcają smak karkówki.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9612
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9612
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Do miseczki wlej olej. Cebulę pokrój w piórka i przełóż do miski. Czosnek obierz z łupin, rozgnieć i dodaj do pozostałych składników. Marynatę dopraw słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Całość wymieszaj.
Plastry karkówki obtocz dokładnie w marynacie, przełóż do szczelnego pojemnika i wstaw na noc do lodówki. Na drugi dzień karkówka jest gotowa do pieczenia na grillu.