Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczka po azjatycku
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 139
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 139
Składniki
Obrać czosnek i imbir. Poszatkować. Pieprz na grubo nożem rozdrobnić. Czosnek, imbir, pieprz, sos sojowy, sherry,miód wymięszać, aby powstała marynata.
Poledwiczkę można przygotować odpowiednio, pozbawić tłuszczu itp. Mięso wymięszać z marynatą i włożyc do worka foliowego i przez godzinę w lodówce marynować.
Piekarnik nagrzać do temp. 80 stopni. Mięso oczyścić z marynaty i połączyć z pozostałą marynatą. Marynatę zachować. Poledwiczkę podsmazyc z kazdej strony po 5 minut i włożyc do nagrzanego do 80 stopni piekarnika na 1,5 godziny do 1 i 3/4 godziny.
Marchewkę pokroić w słupki. Cebulkę dymkę bez części zielonej pokroić w kawałki. Na maśle podsmazyc marchewkę , mięszając. Dodać bulion i jeszcze 5-8 min poddusić. Następnie dodać dymkę i 2 min gotować . Dodać marynatę do marchewki i dymki, przyprawić. Odstawić. przed serwowaniem podgrzac marchewkę. Polędwiczkę pokroić w plasterki i serwowac z warzywami.