Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie krewetki dla wszystkich miłośnikòw konkretnych i pikantnych smakòw ;-)
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 3061
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 4728
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 399
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 270
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 425
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 3061
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 4728
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 399
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 270
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 425
Składniki
krewety rozmrażamy,tj. wrzucamy do miski I zalewamy goracà wodà,po paru minutach odsàczamy
kroimy obrany czosnek i peperoni klarujemy masło z dodatkiem oliwy I wrzucamy czosnek z peperoni delikatnie podsmażamy,dodajemy sòl,pieprz I chilli wrzucamy krewety,dodajemy jeszcze masło i sok z połowy cytryny ( albo mniej w zależności jak lubimy ) i odrobinę cukru oraz łyżeczkę sosu ostrygowego
smażymy chwilę aż krewety się pięknie zarumienià I podajemy z ulubionym pieczywem albo ryżem Same też smakujà wybornie Smacznego ;-)