Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie krewetki dla wszystkich miłośnikòw konkretnych i pikantnych smakòw ;-)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10355
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10355
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
krewety rozmrażamy,tj. wrzucamy do miski I zalewamy goracà wodà,po paru minutach odsàczamy
kroimy obrany czosnek i peperoni klarujemy masło z dodatkiem oliwy I wrzucamy czosnek z peperoni delikatnie podsmażamy,dodajemy sòl,pieprz I chilli wrzucamy krewety,dodajemy jeszcze masło i sok z połowy cytryny ( albo mniej w zależności jak lubimy ) i odrobinę cukru oraz łyżeczkę sosu ostrygowego
smażymy chwilę aż krewety się pięknie zarumienià I podajemy z ulubionym pieczywem albo ryżem Same też smakujà wybornie Smacznego ;-)