Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-07-2017
Kolorowy obiad.
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1360
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 3015
Polecam, pychota.
Odsłon: 173
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1360
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 3015
Polecam, pychota.
Odsłon: 173
Składniki
Cebulę i papykę kroimy i obsmażamy. Odkładamy na talerzyk. Piersi z kurczaka obsmarowujemy oliwą z oliwek i przyprawą TACO. Patelnię rozgrzewamy i obsmażamy mięso na złoto. Kurczaka odkładamy na talerzyk do ostygnięcia.
W międzyczasie gdy kurczak stygnie, w misce mieszamy cebulę, paprykę, fasolę, kawałki żółtego sera cheddar i kremowy serek. Doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną sproszkowaną papryką.
Gdy piersi ostygną, przekrawamy je wzdłóż i nadziewamy przygotowaną masą. Spinamy wykałaczkami. Dodatkowo możemy obłożyć mięso kawałkami folii aluminiowej, by masa farszowa nie wyleciała w trakcie pieczenia.
Piekarnik nagrzewamy do 180 C i kurczaka pieczemy ok. 30 ewentualnie 40 minut. Meksykańska faszerowana pierś z kurczaka może być podawana np. z ryżem. Smacznego!