Do góry

Dania główne Przepis na:

Meksykańska faszerowana pierś z kurczaka

Przepis dnia 2017-07-24
Meksykańska faszerowana pierś z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 944

Dodano:

Odsłon: 6649

Kolorowy obiad.

Składniki

  • 2-3 małe piersi z kurczaka
  • pół papryki czerwonej
  • pół papryki żółtej
  • 2 łyżki przyprawy TACO
  • pół kostki serka kremowego
  • 1/3 puszki czarnej fasoli
  • 1/3 szklanki żółtego sera (np. cheddar)
  • pół cebuli
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek do smażenia
  • pół łyżeczki wędzonej papryki, sól, pieprz świeżo mielony
  • Do przybrania przed podaniem:
  • - Plasterki limonki, kawałki pomidora, kolendra, kwaśna śmietana
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę i papykę kroimy i obsmażamy. Odkładamy na talerzyk. Piersi z kurczaka obsmarowujemy oliwą z oliwek i przyprawą TACO. Patelnię rozgrzewamy i obsmażamy mięso na złoto. Kurczaka odkładamy na talerzyk do ostygnięcia.

  2. W międzyczasie gdy kurczak stygnie, w misce mieszamy cebulę, paprykę, fasolę, kawałki żółtego sera cheddar i kremowy serek. Doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną sproszkowaną papryką.

  3. Gdy piersi ostygną, przekrawamy je wzdłóż i nadziewamy przygotowaną masą. Spinamy wykałaczkami. Dodatkowo możemy obłożyć mięso kawałkami folii aluminiowej, by masa farszowa nie wyleciała w trakcie pieczenia.

  4. Piekarnik nagrzewamy do 180 C i kurczaka pieczemy ok. 30 ewentualnie 40 minut.

    Meksykańska faszerowana pierś z kurczaka może być podawana np. z ryżem.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń