Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-07-2017
Kolorowy obiad.
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 36
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 162
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1378
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 36
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 162
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1378
Składniki
Cebulę i papykę kroimy i obsmażamy. Odkładamy na talerzyk. Piersi z kurczaka obsmarowujemy oliwą z oliwek i przyprawą TACO. Patelnię rozgrzewamy i obsmażamy mięso na złoto. Kurczaka odkładamy na talerzyk do ostygnięcia.
W międzyczasie gdy kurczak stygnie, w misce mieszamy cebulę, paprykę, fasolę, kawałki żółtego sera cheddar i kremowy serek. Doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną sproszkowaną papryką.
Gdy piersi ostygną, przekrawamy je wzdłóż i nadziewamy przygotowaną masą. Spinamy wykałaczkami. Dodatkowo możemy obłożyć mięso kawałkami folii aluminiowej, by masa farszowa nie wyleciała w trakcie pieczenia.
Piekarnik nagrzewamy do 180 C i kurczaka pieczemy ok. 30 ewentualnie 40 minut. Meksykańska faszerowana pierś z kurczaka może być podawana np. z ryżem. Smacznego!