Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykłe danie zmienione w krainę smaków. Chcesz je poznać ? Zapraszam dalej .
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1576
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1332
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1389
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1329
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1576
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1332
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1389
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1329
Składniki
Na patelni podsmażamy na rumiano drobno pokrojoną cebulę. Odstawiamy do przestygnięcia. W wyższym naczyniu namaczamy suchą bułkę, zalewając ją ciepłą wodą i przykrywając na przykład talerzykiem. Do dość wysokiego naczynia wkładamy mięso mielone, jajko, majeranek oraz odciśniętą bułkę. Dodajemy również przestudzoną cebulę. Wyrabiamy na jednolitą masę doprawiając solą, pieprzem oraz wegetą. Jeśli masa jest zbyt rzadka można dodać bułki tartej. Z tak wyrobionego mięsa formujemy kulki które następnie rozpłaszczamy dłonią na niezbyt cienki placek. I tak na niektóre z nich układamy na środku 1 lub 2 śliwki. Zależnie od wielkości a na innych kawałki serka topionego. Następnie każdy kotlet zamykamy, tworzymy kulki i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na małym ogniu przewracając raz na jedną raz na drugą stronę aby nasze kotlety przesmażyły się, ale nie przypaliły i aby ser miał możliwość rozpuszczenia się, a śliwka podduszenia. Kotlety smażymy na Oleju z dodatkiem smalcu.