Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykłe danie zmienione w krainę smaków. Chcesz je poznać ? Zapraszam dalej .
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7854
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 776
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 604
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7854
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 776
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 604
Składniki
Na patelni podsmażamy na rumiano drobno pokrojoną cebulę. Odstawiamy do przestygnięcia. W wyższym naczyniu namaczamy suchą bułkę, zalewając ją ciepłą wodą i przykrywając na przykład talerzykiem. Do dość wysokiego naczynia wkładamy mięso mielone, jajko, majeranek oraz odciśniętą bułkę. Dodajemy również przestudzoną cebulę. Wyrabiamy na jednolitą masę doprawiając solą, pieprzem oraz wegetą. Jeśli masa jest zbyt rzadka można dodać bułki tartej. Z tak wyrobionego mięsa formujemy kulki które następnie rozpłaszczamy dłonią na niezbyt cienki placek. I tak na niektóre z nich układamy na środku 1 lub 2 śliwki. Zależnie od wielkości a na innych kawałki serka topionego. Następnie każdy kotlet zamykamy, tworzymy kulki i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na małym ogniu przewracając raz na jedną raz na drugą stronę aby nasze kotlety przesmażyły się, ale nie przypaliły i aby ser miał możliwość rozpuszczenia się, a śliwka podduszenia. Kotlety smażymy na Oleju z dodatkiem smalcu.