Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone to danie smaczne i proste w przygotowaniu. Jeśli jednak zbyt często gości na naszym stole szybko może się znudzić. Jak odmienić tradycyjne mielone ? Nafaszerować je kiełbasą.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1777
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8333
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 734
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253237
Polecam.
Odsłon: 1425
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1777
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8333
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 734
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253237
Polecam.
Odsłon: 1425
Składniki
Bułkę namaczamy w mleku lub letniej wodzie i odstawiamy na 20 min. Mięso mielone /najlepiej wieprzowe łopatka plus karkówka/ przekładamy na miseczkę, dodajemy jajko i odciśniętą bułkę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Dokładnie wyrabiamy. Kiełbasę o jakimś wyrazistym smaku np. czosnkową lub paprykową kroimy na kawałki /grubsze plastry lub kostkę/. Porcje mięsa mielonego rozkładamy na dłoni, na środku układamy kawałek kiełbasy i formujemy "kulkę" z farszem w środku. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim mielone na złoty kolor z wszystkich stron. Podajemy z surówką, ziemniakami lub jako wędlinę do kanapek.