Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone to danie smaczne i proste w przygotowaniu. Jeśli jednak zbyt często gości na naszym stole szybko może się znudzić. Jak odmienić tradycyjne mielone ? Nafaszerować je kiełbasą.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3472
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 204
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3472
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 204
Składniki
Bułkę namaczamy w mleku lub letniej wodzie i odstawiamy na 20 min. Mięso mielone /najlepiej wieprzowe łopatka plus karkówka/ przekładamy na miseczkę, dodajemy jajko i odciśniętą bułkę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Dokładnie wyrabiamy. Kiełbasę o jakimś wyrazistym smaku np. czosnkową lub paprykową kroimy na kawałki /grubsze plastry lub kostkę/. Porcje mięsa mielonego rozkładamy na dłoni, na środku układamy kawałek kiełbasy i formujemy "kulkę" z farszem w środku. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim mielone na złoty kolor z wszystkich stron. Podajemy z surówką, ziemniakami lub jako wędlinę do kanapek.