Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a mało lubiane.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 77
Dziś do pracy.
Odsłon: 101
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 83
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15379
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 289
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 77
Dziś do pracy.
Odsłon: 101
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 83
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15379
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 289
Składniki
Płatki jaglane przelać na sicie gorącą wodą. Kajzerkę namoczyć w rosole lub wodzie. Cebulkę szalotkę drobniutko pokroić w kostkę. Mięso mielone przełożyć do miseczki. Dodać płatki jaglane, jajka, odciśniętą kajzerkę, cebulkę oraz kurkumę, przyprawę staropolską, czosnek niedźwiedzi, pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku. Wyrobić dokładnie masę. W wilgotnych dłoniach formować kotlety. Wciskać do środka po trzy śliwki suszone. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym po obu stronach. Gotowe. Smacznego.