Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a mało lubiane.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4083
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416016
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2748
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4083
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416016
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2748
Składniki
Płatki jaglane przelać na sicie gorącą wodą. Kajzerkę namoczyć w rosole lub wodzie. Cebulkę szalotkę drobniutko pokroić w kostkę. Mięso mielone przełożyć do miseczki. Dodać płatki jaglane, jajka, odciśniętą kajzerkę, cebulkę oraz kurkumę, przyprawę staropolską, czosnek niedźwiedzi, pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku. Wyrobić dokładnie masę. W wilgotnych dłoniach formować kotlety. Wciskać do środka po trzy śliwki suszone. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym po obu stronach. Gotowe. Smacznego.