Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a mało lubiane.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 868
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 54
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2118
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4128
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 868
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 54
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2118
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4128
Składniki
Płatki jaglane przelać na sicie gorącą wodą. Kajzerkę namoczyć w rosole lub wodzie. Cebulkę szalotkę drobniutko pokroić w kostkę. Mięso mielone przełożyć do miseczki. Dodać płatki jaglane, jajka, odciśniętą kajzerkę, cebulkę oraz kurkumę, przyprawę staropolską, czosnek niedźwiedzi, pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku. Wyrobić dokładnie masę. W wilgotnych dłoniach formować kotlety. Wciskać do środka po trzy śliwki suszone. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym po obu stronach. Gotowe. Smacznego.