Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a mało lubiane.
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3857
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 108
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 412
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 119
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 52
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3857
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 108
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 412
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 119
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 52
Składniki
Płatki jaglane przelać na sicie gorącą wodą. Kajzerkę namoczyć w rosole lub wodzie. Cebulkę szalotkę drobniutko pokroić w kostkę. Mięso mielone przełożyć do miseczki. Dodać płatki jaglane, jajka, odciśniętą kajzerkę, cebulkę oraz kurkumę, przyprawę staropolską, czosnek niedźwiedzi, pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku. Wyrobić dokładnie masę. W wilgotnych dłoniach formować kotlety. Wciskać do środka po trzy śliwki suszone. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym po obu stronach. Gotowe. Smacznego.