Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a mało lubiane.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1157
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4811
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1453
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1157
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4811
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1453
Składniki
Płatki jaglane przelać na sicie gorącą wodą. Kajzerkę namoczyć w rosole lub wodzie. Cebulkę szalotkę drobniutko pokroić w kostkę. Mięso mielone przełożyć do miseczki. Dodać płatki jaglane, jajka, odciśniętą kajzerkę, cebulkę oraz kurkumę, przyprawę staropolską, czosnek niedźwiedzi, pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku. Wyrobić dokładnie masę. W wilgotnych dłoniach formować kotlety. Wciskać do środka po trzy śliwki suszone. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym po obu stronach. Gotowe. Smacznego.