Dania główne Przepis na:
Mielone kotlety rybne

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 2442
Dodano: 14.01.2010
Odsłon: 18651
Składniki
- filet z ryby bez ości, 500g
- cebula, 1 szt.
- Bułka tarta, 3 łyżki
- jajko, 1szt.
- sól, pieprz, bazylia, oregano, majeranek, do smaku
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Cebulę posiekać i podsmażyć na tłuszczu. Rybę zemleć dodać do niej cebulę, bułkę tartą, jajko i przyprawy. Wyrobić na masę. Uformować kotlety i gotować na parze w piekarniku parowym/parowarze/garnku do gotowania na parze przez 30 minut. Podawać z surówką lub warzywami i ryżem albo ziemniakami.
-
Przepis pochodzi z książki "Miodowy tydzień z Thermomixem" wydanej przez Vorwerk. Przepis po moich modyfikacjach.
Komentarze do przepisu (3)

Wabik 13 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Mateusz, zostałem fanem tego przepisu (po wypróbowaniu).28 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 15 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo lubie kotlety z ryby ,a tak dawno juz ich nie robiłam.Dzieki za przypomnienie przepisu.29 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 15 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
ciekawy przepis i danie bardzo ładnie podane27 Kto głosował? | Odpowiedz