Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety nie muszą być nudne, mielone również:). W dzisiejszej wersji kotlecikami nafaszerowałam pieczarki. Plaster sera na każdej z nich dodaje smaku. Polecam również na imprezową przekąskę na ciepło lub zimno!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25048
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 154
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25048
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 154
Składniki
Pieczarki myjemy, usuwamy korzenie i blaszki. Posypujemy z dwóch stron solą.
Bułkę moczymy w wodzie. Odciskamy, łączymy z mięsem, posiekanymi drobno czosnkiem i cebulą oraz przyprawami.
Z mięsa formujemy kulki wielkości otworów w pieczarkach, dociskamy je do środka. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia pieczarką do dołu. Każdy plaster kroimy na 4 części, układamy je na wierzch mielonych. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.