Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone w sosie serowo-pieczarkowym

Mielone w sosie serowo-pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2254 Ocena: 49760

Dodano:

Odsłon: 38091

:)

Składniki

  • 25 dag karkówki
  • Kilka pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Bułka tarta
  • 1 jajko
  • Sól i pieprz
  • 2 serki topione (śmietankowe)
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • Liść laurowy
  • 300 ml bulionu warzywnego
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mielone w sosie serowo-pieczarkowym

Przygotowanie

  1. Karkówkę myjemy ,osuszamy i mielimy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy jajko ,startą cebulę ,przeciśnięty przez praskę czosnek i trochę bułki tartej ,dokładnie łączymy składniki. Formujemy kotlety i smażymy. Do rondelka wlewamy bulion warzywny ,dodajemy ziele angielskie i świeży liść laurowy (może być suszony) ,gotujemy. Na rozgrzanej patelni smażymy na maśle pieczarki. Dodajemy do bulionu i gotujemy jeszcze 5 min. Dodajemy dwa serki topione ,mieszamy tak długo ,aż się rozpuszczą. Wrzucamy kotlety i gotujemy na małym ogniu ok. 5 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń