Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336672
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3963
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423084
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2574
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336672
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3963
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423084
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2574
Składniki
Karkówkę myjemy ,osuszamy i mielimy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy jajko ,startą cebulę ,przeciśnięty przez praskę czosnek i trochę bułki tartej ,dokładnie łączymy składniki. Formujemy kotlety i smażymy. Do rondelka wlewamy bulion warzywny ,dodajemy ziele angielskie i świeży liść laurowy (może być suszony) ,gotujemy. Na rozgrzanej patelni smażymy na maśle pieczarki. Dodajemy do bulionu i gotujemy jeszcze 5 min. Dodajemy dwa serki topione ,mieszamy tak długo ,aż się rozpuszczą. Wrzucamy kotlety i gotujemy na małym ogniu ok. 5 min.