Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17056
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6644
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17056
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6644
 
         
         
                Składniki
Karkówkę myjemy ,osuszamy i mielimy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy jajko ,startą cebulę ,przeciśnięty przez praskę czosnek i trochę bułki tartej ,dokładnie łączymy składniki. Formujemy kotlety i smażymy. Do rondelka wlewamy bulion warzywny ,dodajemy ziele angielskie i świeży liść laurowy (może być suszony) ,gotujemy. Na rozgrzanej patelni smażymy na maśle pieczarki. Dodajemy do bulionu i gotujemy jeszcze 5 min. Dodajemy dwa serki topione ,mieszamy tak długo ,aż się rozpuszczą. Wrzucamy kotlety i gotujemy na małym ogniu ok. 5 min.