Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kotlety z mięsa mielonego, które znikają ze stołu w kilka chwil. Takie kotlety podasz bez konieczności podania dodatku, dodatek znajdziesz w środku kotleta. Kotlety wykonane według tego przepisu są smaczne, sycące, a także z całą pewnością będą smakowały całej rodzinie.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 102
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 111
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 102
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 111
Składniki
1. Mięso mielone przekłam do miski, wbijam jajko, wsypuję sól, bułkę tartą, majeranek, paprykę ostrą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną. Robię duże kotlety, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każdym kotlecie robię szklanką otwór. Piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
2. Buraki obieram, myję, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję do miękkości. Po ugotowaniu ścieram na tarce o małych oczkach, przekładam do rondelka, dodaję cukier, sól, oraz ocet i gotuję. 3. Po ugotowaniu napełniam każdy otwór w upieczonych kotletach.
4. Ser mozzarellę kroję w plasterki i układam na burakach. 5. Zapiekam w piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera.
6. Gotowe. 7. Smacznego