Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne i pożywne kotleciki mielone z chudego mięsa indyka z dodatkiem pieczarek. Kotlety są delikatne, bardzo soczyste oraz aromatyczne. Świetnie smakują w klasycznym zestawieniu obiadowym, ale mogą być także podstawą lżejszej wersji burgera.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1985
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 334
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 757
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17213
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1985
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 334
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 757
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17213
Składniki
Pokruszoną bułkę namaczamy w mleku. Pokrojoną drobno cebulkę szklimy na oleju, a następnie dodajemy do niej drobno pokrojone pieczarki i smażymy do momentu odparowania z nich wody. Zawartość patelni studzimy.
Pierś z indyka mielimy w maszynce do mięsa wraz z namoczoną bułką. Do zmielonego mięsa dodajemy podsmażoną cebulkę i pieczarki, musztardę, przyprawy oraz jajko. Dokładnie wyrabiamy masę, a następnie formujemy kotlety, które obtaczamy w mące. Kotlety smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju do lekkiego zarumieniania. Po usmażeniu układamy je na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.