Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne i pożywne kotleciki mielone z chudego mięsa indyka z dodatkiem pieczarek. Kotlety są delikatne, bardzo soczyste oraz aromatyczne. Świetnie smakują w klasycznym zestawieniu obiadowym, ale mogą być także podstawą lżejszej wersji burgera.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32920
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32920
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Składniki
Pokruszoną bułkę namaczamy w mleku. Pokrojoną drobno cebulkę szklimy na oleju, a następnie dodajemy do niej drobno pokrojone pieczarki i smażymy do momentu odparowania z nich wody. Zawartość patelni studzimy.
Pierś z indyka mielimy w maszynce do mięsa wraz z namoczoną bułką. Do zmielonego mięsa dodajemy podsmażoną cebulkę i pieczarki, musztardę, przyprawy oraz jajko. Dokładnie wyrabiamy masę, a następnie formujemy kotlety, które obtaczamy w mące. Kotlety smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju do lekkiego zarumieniania. Po usmażeniu układamy je na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.