Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne i pożywne kotleciki mielone z chudego mięsa indyka z dodatkiem pieczarek. Kotlety są delikatne, bardzo soczyste oraz aromatyczne. Świetnie smakują w klasycznym zestawieniu obiadowym, ale mogą być także podstawą lżejszej wersji burgera.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1054
Ciasteczka twarogowe, bardzo szybkie w przygotowaniu, mała ilość składników.
Odsłon: 11725
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3713
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1054
Ciasteczka twarogowe, bardzo szybkie w przygotowaniu, mała ilość składników.
Odsłon: 11725
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3713
Składniki
Pokruszoną bułkę namaczamy w mleku. Pokrojoną drobno cebulkę szklimy na oleju, a następnie dodajemy do niej drobno pokrojone pieczarki i smażymy do momentu odparowania z nich wody. Zawartość patelni studzimy.
Pierś z indyka mielimy w maszynce do mięsa wraz z namoczoną bułką. Do zmielonego mięsa dodajemy podsmażoną cebulkę i pieczarki, musztardę, przyprawy oraz jajko. Dokładnie wyrabiamy masę, a następnie formujemy kotlety, które obtaczamy w mące. Kotlety smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju do lekkiego zarumieniania. Po usmażeniu układamy je na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.