Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone z delikatnie słodkim posmakiem dzięki dodanej marchewce i bułce mlecznej. Pysznie smakują z lekko pikantnymi surówkami, buraczkami czy warzywami z zalewy octowej.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1441
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13905
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5802
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1441
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13905
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5802
Składniki
Marchew oczyszczamy, przekrawamy wzdłuż na pół, wkładamy do wrzącej wody i gotujemy ok. 10 min. - powinna być na pół ugotowana. Marchew odcedzamy, studzimy i kroimy w drobną kostkę. Bułkę mleczną zalewamy mlekiem i odstawiamy na kwadrans. Do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy odciśniętą bułkę mleczną, pokrojoną marchew i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę mięsną wyrabiamy - jeśli jest zbyt rzadka możemy dodać łyżkę bułki tartej. Z masy mięsnej formujemy pulpety i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.