Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z oczkiem / Mielone z jajkiem sadzonym

Mielone z oczkiem / Mielone z jajkiem sadzonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 10930

Dodano:

Odsłon: 10163

Kolejna odsłona kotletów mielonych. Są pieczone a w środku mają gniazdko z jajkiem sadzonym:). Cieszą oko i podniebienie, polecam jako odmianę dla tradycyjnych, smażonych kotletów. Ważne jest by dobrze je doprawić.

Składniki

  • Kotlety:
  • 500g mięsa mielonego
  • 1 małe jajko
  • 1 cebula
  • 1 czerstwa bułka
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • po szczypcie: sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra
  • ...
  • Dodatkowo:
  • 6 jajek M
  • sól, pieprz, czosnek granulowany
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mielone z oczkiem / Mielone z jajkiem sadzonym

Przygotowanie

  1. Cebulę drobno siekamy, bułkę moczymy w wodzie i odciskamy.

  2. Wszystkie składniki na kotlety zagniatamy i przyprawiamy. Formujemy duże kulki, które rozpłaszczamy na blaszce do pieczenia i robimy spore wgłębienia. Do każdego wgłębienia wbijamy po surowym jajku, posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem.

  3. Kotlety pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń