Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona kotletów mielonych. Są pieczone a w środku mają gniazdko z jajkiem sadzonym:). Cieszą oko i podniebienie, polecam jako odmianę dla tradycyjnych, smażonych kotletów. Ważne jest by dobrze je doprawić.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2321
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3800
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 680
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8745
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2321
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3800
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 680
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8745
Składniki
Cebulę drobno siekamy, bułkę moczymy w wodzie i odciskamy.
Wszystkie składniki na kotlety zagniatamy i przyprawiamy. Formujemy duże kulki, które rozpłaszczamy na blaszce do pieczenia i robimy spore wgłębienia. Do każdego wgłębienia wbijamy po surowym jajku, posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem.
Kotlety pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 25 minut.