Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dość tradycyjnych kotletów mielonych, szukasz nowych inspiracji, oto przepis dla Ciebie. Kotlety mielone jakich jeszcze nie jadłeś/aś, które możesz przygotować na różne uroczystości, święta. Kotlety mielone pod pierzynką z pieczarkami z sosem, tatarskim.
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7341
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 132
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 82
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 72
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 154
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7341
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 132
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 82
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 72
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 154
Składniki
1. Mięso przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jajko, wsypuję paprykę ostrą, majeranek, sól, bułkę tartą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną. 2. Z mięsa formuję duże kotlety, rozpłaszczam dłonią, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C.
1. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki pieczarki. Dziesięć minut smażę doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Następnie studzę, łączę z sosem tatarskim i nakładam na każdy upieczony kotlet, wierzch posypuję serem żółtym startym na tarce. 3. Ponownie kotlety umieszczam w piekarniku, zapiekam 10 minut.
4. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką. 5. Smacznego.