Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna klasyka: mielone podane z surówką z pieczonych buraczków, jabłka i papryki oraz ziemniakami.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 8
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3402
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 95
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 832
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 8
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3402
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 95
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 832
Składniki
Buraczki /najlepiej podobnej wielkości/ owijamy osobno w folię aluminiową, układamy na blaszce, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Pieczemy ok. 1,5 godz i studzimy. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Buraczki obieramy i kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy olej, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy. Bułkę zalewamy bulionem i odstawiamy na kwadrans. Następnie odciskamy ją, dodajemy do mięsa mielonego, wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Masę mięsną dokładnie wyrabiamy, formujemy pulpety i smażymy na rumiano na rozgrzanym na patelni oleju. Mielone podajemy z przygotowaną surówką i gotowanymi ziemniakami.