Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Do zmielonego mięsa dodac namoczoną i odciśnięta bułkę,dodac jajko,sól,pieprz i majeranej.Dokładnie wyrobić
Włoszczyzne umyć,obrac i zetrzec na tarce do jarzyn,pora pokroić w plasterki,wlać trzy szklanki wody i zagotować,wrzucic ziele i listek.
Dodac oliwę i wilgotnymi dłonmi formowac podłuzne ,nie za duże zraziki,włozyc je do warzyw i gotowac je na wolnym ogniu ok.30 minut
Pod koniec dodać koncentrat i pokrojona w kostke paprykę.Jeszcze chwile pogotować.Przed podaniem posypać posiekaną natką i bazylią.
Zraziki dobrze smakują z kaszą gryczaną ale mozne je równiez podać z ryżem lub ziemniakami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

xlmama 30 października 2010Zgłoś do usunięcia
danie jest extra !!!7 Kto głosował? | Odpowiedz

angel58 17 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
fajne danie,zresztą wszystkie pani przepisy są extra:)7 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 13 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
z kaszą gryczaną takie zraziki pycha....7 Kto głosował? | Odpowiedz

moniaaaa 12 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
lubie takie swojskie zarcie:) i znowu do ulubionych:))7 Kto głosował? | Odpowiedz

paskudna2206 12 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Dziękuję za podpowiedź na sobotni obiad:)ma Pani świetne przepisy:)smakują mnie i mojej małej rodzince:)Pozdrawiam7 Kto głosował? | Odpowiedz