Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęste curry z fasoli i papryki, w pomidorowym sosie z dodatkiem przypraw i cz...
Odsłon: 40
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 11
Pomysł na kolację lub Słoik do pracy albo na michę pyszności;) Kiedy smażę, p...
Odsłon: 16
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 172
Gęste curry z fasoli i papryki, w pomidorowym sosie z dodatkiem przypraw i cz...
Odsłon: 40
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 11
Pomysł na kolację lub Słoik do pracy albo na michę pyszności;) Kiedy smażę, p...
Odsłon: 16
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 172
Składniki
Do zmielonego mięsa dodac namoczoną i odciśnięta bułkę,dodac jajko,sól,pieprz i majeranej.Dokładnie wyrobić
Włoszczyzne umyć,obrac i zetrzec na tarce do jarzyn,pora pokroić w plasterki,wlać trzy szklanki wody i zagotować,wrzucic ziele i listek.
Dodac oliwę i wilgotnymi dłonmi formowac podłuzne ,nie za duże zraziki,włozyc je do warzyw i gotowac je na wolnym ogniu ok.30 minut
Pod koniec dodać koncentrat i pokrojona w kostke paprykę.Jeszcze chwile pogotować.Przed podaniem posypać posiekaną natką i bazylią.
Zraziki dobrze smakują z kaszą gryczaną ale mozne je równiez podać z ryżem lub ziemniakami.