Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam ten przepis, ponieważ dobrze zrobione mięso mielone daje nam super danie warte polecenia.
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7737
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 35
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 196
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7737
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 35
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 196
Składniki
Na początku mielimy mięso, dodajemy oliwę i mieszamy.
Następnie myjemy papryczkę chili, używamy rękawiczek i nie dotykamy oczu.
Rozcinamy papryczkę na połowę i wycinamy białe pestki, które dają moc. Następnie kroimy na małe kawałki .
Do zmielonego mięsa dodajemy sól, pieprz i paprykę słodką mieloną oraz pociętą papryczkę chili i wszystko mieszamy. Papryki słodkiej dodajemy dosyć dużo, tak by mięso zmieniło trochę kolor, ale i jak zauważycie będzie to miało wpływ na smak mięsa.
Następnie mieszamy wszystko i dodajemy trochę oliwy. Formujęmy steki i nadziewamy na dwa patyczki do szaszłyków, by było łatwiej przekręcać w piekarniku. Piekarnik nastawiamy na grill temperatura nr 3 i wstawiamy nasze mielone steki. Pieczemy około 20-30 minut obracając. Czas pieczenia zależy od grubości steków.
Po tym czasie wyjmujemy dodajemy ulubione dodatki i smacznego.