Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam ten przepis, ponieważ dobrze zrobione mięso mielone daje nam super danie warte polecenia.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1287
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 685
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 693
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1287
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 685
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 693
Składniki
Na początku mielimy mięso, dodajemy oliwę i mieszamy.
Następnie myjemy papryczkę chili, używamy rękawiczek i nie dotykamy oczu.
Rozcinamy papryczkę na połowę i wycinamy białe pestki, które dają moc. Następnie kroimy na małe kawałki .
Do zmielonego mięsa dodajemy sól, pieprz i paprykę słodką mieloną oraz pociętą papryczkę chili i wszystko mieszamy. Papryki słodkiej dodajemy dosyć dużo, tak by mięso zmieniło trochę kolor, ale i jak zauważycie będzie to miało wpływ na smak mięsa.
Następnie mieszamy wszystko i dodajemy trochę oliwy. Formujęmy steki i nadziewamy na dwa patyczki do szaszłyków, by było łatwiej przekręcać w piekarniku. Piekarnik nastawiamy na grill temperatura nr 3 i wstawiamy nasze mielone steki. Pieczemy około 20-30 minut obracając. Czas pieczenia zależy od grubości steków.
Po tym czasie wyjmujemy dodajemy ulubione dodatki i smacznego.