Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam ten przepis, ponieważ dobrze zrobione mięso mielone daje nam super danie warte polecenia.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 315
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 315
Składniki
Na początku mielimy mięso, dodajemy oliwę i mieszamy.
Następnie myjemy papryczkę chili, używamy rękawiczek i nie dotykamy oczu.
Rozcinamy papryczkę na połowę i wycinamy białe pestki, które dają moc. Następnie kroimy na małe kawałki .
Do zmielonego mięsa dodajemy sól, pieprz i paprykę słodką mieloną oraz pociętą papryczkę chili i wszystko mieszamy. Papryki słodkiej dodajemy dosyć dużo, tak by mięso zmieniło trochę kolor, ale i jak zauważycie będzie to miało wpływ na smak mięsa.
Następnie mieszamy wszystko i dodajemy trochę oliwy. Formujęmy steki i nadziewamy na dwa patyczki do szaszłyków, by było łatwiej przekręcać w piekarniku. Piekarnik nastawiamy na grill temperatura nr 3 i wstawiamy nasze mielone steki. Pieczemy około 20-30 minut obracając. Czas pieczenia zależy od grubości steków.
Po tym czasie wyjmujemy dodajemy ulubione dodatki i smacznego.