Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiący mielony na obiad.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4123
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416236
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2822
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4123
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416236
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2822
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć i dobrze odcisnąć. Mięso razem wymieszać, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze wyrobić masę. Płatki drobno pokruszyć, dodać bułkę tarta, paprykę i wymieszać. Formować zgrabne mielone, panierować w przygotowanej panierce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.