Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielony w panierce z płatków kukurydzianych

Mielony w panierce z płatków kukurydzianych

Autor:

Przepisów i artykułów: 2538 Ocena: 18844

Dodano:

Odsłon: 4196

Chrupiący mielony na obiad.

Składniki

  • Mięso wieprzowe mielone 20 dag
  • Mięso mielone wołowe 20 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Jajko 1 szt.
  • Płatki kukurydziane pokruszone 1 ½ szklanki
  • Bułka tarta 1 szklanka
  • Czerstwa bułka 1 szt
  • Czosnek 3 ząbki
  • Papryka słodka mielona 1 płaska łyżka
  • Olej do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mielony w panierce z płatków kukurydzianych

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Bułkę namoczyć i dobrze odcisnąć. Mięso razem wymieszać, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze wyrobić masę. Płatki drobno pokruszyć, dodać bułkę tarta, paprykę i wymieszać. Formować zgrabne mielone, panierować w przygotowanej panierce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń