Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiący mielony na obiad.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć i dobrze odcisnąć. Mięso razem wymieszać, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze wyrobić masę. Płatki drobno pokruszyć, dodać bułkę tarta, paprykę i wymieszać. Formować zgrabne mielone, panierować w przygotowanej panierce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.