Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięsny sos do spaghetti'

Mięsny sos do spaghetti'

Autor:

Przepisów i artykułów: 1068 Ocena: 21952

Dodano:

Odsłon: 436

Smak wyborny ,serdecznie polecam nie tylko do makaronu ,również sprawdzi się z ryżem lub pieczywem:) Wyśmienite danie jednogarnkowe.

Składniki

  • 500g mielone z indyka
  • 500g pieczarek ,1 czerwona papryka ,1/2 papryczki chili
  • 1 łyżeczka zioła dalmatyjskie,1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 500g sosu do spaghetti
  • 2 cebule ,masło łyzka
  • pieprz i sól do smaku
  • 500g makaron spaghetti
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Mięsny sos do spaghetti'

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić,dodac pieczarki i papryczki pokrojone w koske i również zeszklić .
    Dać mięso mielone i cały czas mieszając by nie było grudek zasmażyć.
    Wspypać paprykę słodka oraz zioła dalmatyńskie.
    Na końcu wlać sos do spaghetti,zagotowac i doprawić do smaku pieprzem i solą.

    Ugotować makaron wg.przepisu,nałożyć na talerze.
    Wierzch makronu udekorować mięsem z przyprawami.
    Posypać startym żółtym serem.

  2. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 26 listopada Male zmiany a sos od razu zrobil sie jeszcze smaczniejszy no i lzejszy! Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń