Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięso duszone z cebulą

Mięso duszone z cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 406 Ocena: 5662

Dodano:

Odsłon: 515

to danie nie jest dietetyczne ale czasem mozna sobie na pozwolić na mały grzech, pyszne na gorąco i na zimno, kiedy powstaje smakowita galaretka, polecam,

Składniki

  • łopatka wp 1 kg
  • cebule 2-3 szt
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mięso duszone z cebulą

Przygotowanie

  1. 1. mięso umyć, jeśli jest jakiś kawałek tłuszczu, to odkroić, drobno pokroic i wytopić na suchej patelni, na wytopiony tłuszcz włozyć pokrojone mięso (mieso podmażać w dwóch partiach), mocno podsmazyć,
    2. mięso przełozyć do rondla, podlać gorącą wodą, posolic, dusić na małym ogniu, gdy mieso zmieknie dodać pokrojoną w plastry cebulę, dusić do miękkości, doprawic sola i pieprzem,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń