Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami mamy mało czasu, a chcemy coś zjeść smacznego i pożywnego. Właśnie to danie takie jest i zapraszam do zapoznania.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 194
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1312
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 519
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 194
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1312
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 519
Składniki
Mięso mielimy lub kupujemy już zmielone, dodajemy sól, pieprz i mieszamy. Możemy dodać inne dodatki takie jak lubimy. Ja pozostaję przy soli i pieprzu.
Jajko wyjmujemy ze skorupki.
Ser ścieramy na dużych oczkach. Używamy tyle ile uznajemy za stosowne .
Na patelni rozpuszczamy masło klarowane i kładziemy mięso do obsmażenia.
Po obsmażeniu jeden strony czyli około 5 minut przekręcamy mięso i robimy na środku małe dziurkę. W dziurkę kładziemy starty ser.
Następnie na środek dokładamy jajko .
Na koniec na jajko znowu kładziemy starty ser i przykrywamy pokrywką na małym ogniu by wszystko się udusiło.
Po około 10 minutach wykładamy na talerz przygotowane mięsko z jajkiem dodajemy kawałek dobrego chleba i smakujemy. Smacznego