Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami mamy mało czasu, a chcemy coś zjeść smacznego i pożywnego. Właśnie to danie takie jest i zapraszam do zapoznania.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 237
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 237
Składniki
Mięso mielimy lub kupujemy już zmielone, dodajemy sól, pieprz i mieszamy. Możemy dodać inne dodatki takie jak lubimy. Ja pozostaję przy soli i pieprzu.
Jajko wyjmujemy ze skorupki.
Ser ścieramy na dużych oczkach. Używamy tyle ile uznajemy za stosowne .
Na patelni rozpuszczamy masło klarowane i kładziemy mięso do obsmażenia.
Po obsmażeniu jeden strony czyli około 5 minut przekręcamy mięso i robimy na środku małe dziurkę. W dziurkę kładziemy starty ser.
Następnie na środek dokładamy jajko .
Na koniec na jajko znowu kładziemy starty ser i przykrywamy pokrywką na małym ogniu by wszystko się udusiło.
Po około 10 minutach wykładamy na talerz przygotowane mięsko z jajkiem dodajemy kawałek dobrego chleba i smakujemy. Smacznego