Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8605
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7149
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4878
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327752
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8605
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7149
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4878
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327752
Składniki
Mięso dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć. Oprószyć solą i pozostawić w lodówce na noc.
Na patelni, na maśle usmażyć pieczarki pokrojone w plasterki. Pieczarki powinny nabrać ładnego koloru, woda powinna wyparować. Oprószyć delikatnie solą i pieprzem.
W rondlu, na rozgrzanym oleju rzepakowym obsmażyć mięso.
Dodać startą na dużych oczkach marchewkę i cebule starte w plasterki na tarce do warzyw. Można cienko pokroić nożem. Przykryć i dusić kilka minut na wolnym ogniu.
Dodać, pieczarki z patelni, listki laurowe, ziele angielskie.
Całość zalać bulionem i gotować ok godziny na wolnym ogniu. Cebulka powinna się całkowicie rozpaść.
Dodać sól, pieprz czarny świeżo mielony do smaku.
Mięso wyjąć na półmisek, a do sosu wlać 3/4 szklanki zimnej wody z rozprowadzoną mąką ziemniaczana. Gotować, mieszać.
Jeśli sos jest za gęsty dodać wody, a jeśli za rzadki dodać jeszcze porcję mąki ziemniaczanej rozprowadzonej w zimnej wodzie.
Do sosu przełożyć z powrotem mięso.
Podawać z ziemniaczkami lub makaronem, lub kaszą i ulubioną surówką.
Smacznego.