Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i stosunkowo szybki obiad. Serdecznie polecam.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Mięso opłukać i usunąć ewentualne błonki. Pieczarki obrać i pokroić. Tak samo pokroić cebulę. Czosnek przepuścić przez praskę. Do rondla wlać olej. Wrzucić cebulę, pieczarki i czosnek. Chwilę podsmażyć. Dodać mięso. Całość dusić pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszać. Dodać pozostałe obrane i pokrojone warzywa. Dolać wody. Dodać przyprawy. Ciągle dusić pod przykryciem. W razie potrzeby dolać jeszcze raz wody. Gdy mięso będzie już miękkie, nabrać chochelką trochę wywaru. Wymieszać go ze śmietaną, a potem całość wlać do rondla. Chwilę jeszcze pogotować. Podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem.