Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięso z indyka w warzywach

Mięso z indyka w warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 481 Ocena: 7194

Dodano:

Odsłon: 925

Smaczny i stosunkowo szybki obiad. Serdecznie polecam.

Składniki

  • około 70 dag mięsa gulaszowego z indyka
  • 25 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 szkl.fasolki szparagowej
  • 6-7 pomidorków koktajlowych
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 200 g śmietany 12% lub 18 %
  • przyprawy: sól, pieprz, 4 kulki ziela angielskiego, 2 listki laurowe, papryka ostra i słodka
  • kilka łyżek oleju rzepakowego
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mięso z indyka w warzywach

Przygotowanie

  1. Mięso opłukać i usunąć ewentualne błonki. Pieczarki obrać i pokroić. Tak samo pokroić cebulę. Czosnek przepuścić przez praskę. Do rondla wlać olej. Wrzucić cebulę, pieczarki i czosnek. Chwilę podsmażyć. Dodać mięso. Całość dusić pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszać. Dodać pozostałe obrane i pokrojone warzywa. Dolać wody. Dodać przyprawy. Ciągle dusić pod przykryciem. W razie potrzeby dolać jeszcze raz wody. Gdy mięso będzie już miękkie, nabrać chochelką trochę wywaru. Wymieszać go ze śmietaną, a potem całość wlać do rondla. Chwilę jeszcze pogotować. Podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń