Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i stosunkowo szybki obiad. Serdecznie polecam.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Mięso opłukać i usunąć ewentualne błonki. Pieczarki obrać i pokroić. Tak samo pokroić cebulę. Czosnek przepuścić przez praskę. Do rondla wlać olej. Wrzucić cebulę, pieczarki i czosnek. Chwilę podsmażyć. Dodać mięso. Całość dusić pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszać. Dodać pozostałe obrane i pokrojone warzywa. Dolać wody. Dodać przyprawy. Ciągle dusić pod przykryciem. W razie potrzeby dolać jeszcze raz wody. Gdy mięso będzie już miękkie, nabrać chochelką trochę wywaru. Wymieszać go ze śmietaną, a potem całość wlać do rondla. Chwilę jeszcze pogotować. Podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem.