Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i stosunkowo szybki obiad. Serdecznie polecam.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 266
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 377
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 144
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 266
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 377
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 144
Składniki
Mięso opłukać i usunąć ewentualne błonki. Pieczarki obrać i pokroić. Tak samo pokroić cebulę. Czosnek przepuścić przez praskę. Do rondla wlać olej. Wrzucić cebulę, pieczarki i czosnek. Chwilę podsmażyć. Dodać mięso. Całość dusić pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszać. Dodać pozostałe obrane i pokrojone warzywa. Dolać wody. Dodać przyprawy. Ciągle dusić pod przykryciem. W razie potrzeby dolać jeszcze raz wody. Gdy mięso będzie już miękkie, nabrać chochelką trochę wywaru. Wymieszać go ze śmietaną, a potem całość wlać do rondla. Chwilę jeszcze pogotować. Podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem.