Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i stosunkowo szybki obiad. Serdecznie polecam.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7647
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 74
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258225
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7647
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 74
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258225
Składniki
Mięso opłukać i usunąć ewentualne błonki. Pieczarki obrać i pokroić. Tak samo pokroić cebulę. Czosnek przepuścić przez praskę. Do rondla wlać olej. Wrzucić cebulę, pieczarki i czosnek. Chwilę podsmażyć. Dodać mięso. Całość dusić pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszać. Dodać pozostałe obrane i pokrojone warzywa. Dolać wody. Dodać przyprawy. Ciągle dusić pod przykryciem. W razie potrzeby dolać jeszcze raz wody. Gdy mięso będzie już miękkie, nabrać chochelką trochę wywaru. Wymieszać go ze śmietaną, a potem całość wlać do rondla. Chwilę jeszcze pogotować. Podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem.