Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięso z łopatki w warzywach

Mięso z łopatki w warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 1102 Ocena: 13722

Dodano:

Odsłon: 803

Krucha i delikatna wieprzowinka na każdą okazję. Jeśli lubisz, łatwe, proste przepisy i masz za mało na gotowanie wyszukanych i skomplikowanych dań, to propozycja właśnie dla Ciebie. Tak przygotujesz mięso idealne.

Składniki

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 2 cebule
  • ½ opakowania marchewek mini
  • ½ opakowania groszku mrożonego
  • ½ kg fasolki szparagowej
  • ½ szk. śmietany 12%
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Szczypta chili
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mięso z łopatki w warzywach

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie przekładamy do brytfanny i podlewamy wodą, gotujemy.

  2. 2. Cebulę obieramy, kroimy plastry i szklimy na rozgrzanym oleju. Cebulę przekładamy do mięsa i gotujemy 30 minut.
    3. Po tym czasie dodajemy marchewki, fasolę. Gotujemy 10 minut i dodajemy groszek oraz przecier pomidorowy.
    4. Gdy warzywa i mięso są już miękkie doprawiamy chili i wlewamy śmietanę, dwie minutki gotujemy.

  3. 5. Gotowe.
    6. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń