Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy wspominałam że mam słabość do ryb ? Dzisiaj mintaj aromatyczny , lekko słodkawy przełamany kwasowością limonki.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Filety opłucz i osusz. Skrop sokiem z 1 limonki, dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. Naczynie do zapiekania posmaruj masłem, ułóż filety rybne. Na każdym filecie rozłóż plasterki figi i posyp je cukrem. Następnie dodaj gorczycę i spryskaj wszystko olejem. Zapiekaj przez około 20 minut w 180 C. Pod koniec można jeszcze skropić sokiem z limonki.