Do góry

Dania główne Przepis na:

Mintaj zapiekany z figami

Mintaj zapiekany z figami

Autor:

Przepisów i artykułów: 619 Ocena: 11185

Dodano:

Odsłon: 146

Czy wspominałam że mam słabość do ryb ? Dzisiaj mintaj aromatyczny , lekko słodkawy przełamany kwasowością limonki.

Składniki

  • 3-4 filety mintaja
  • 1-2 limonki
  • 2-3 figi
  • czosnek staropolski 1-2 łyżeczki
  • gorczyca biała cała 2-3 łyżeczki
  • cukier brązowy 2 łyżeczki
  • sól, pieprz
  • masło + olej rzepakowy
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety opłucz i osusz.
    Skrop sokiem z 1 limonki, dopraw solą, pieprzem i czosnkiem.
    Naczynie do zapiekania posmaruj masłem, ułóż filety rybne.
    Na każdym filecie rozłóż plasterki figi i posyp je cukrem.
    Następnie dodaj gorczycę i spryskaj wszystko olejem.
    Zapiekaj przez około 20 minut w 180 C.
    Pod koniec można jeszcze skropić sokiem z limonki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń