Dania główne Przepis na:
Mintaj zapiekany z tymiankiem

Przepisów i artykułów: 726 Ocena: 48525
Dodano: 28.02.2015
Odsłon: 11733
Składniki
- filety z mintaja 6 sztuk
- papryka czerwona 1 sztuka
- papryka żółta 1 sztuka
- czosnek 3 ząbki
- sól, pieprz czarny mielony
- świeży tymianek 1/2 pęczka
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Tak przygotowaną kroimy w cienkie paseczki. Czosnek obieramy, każdy ząbek przecinamy na połowę, mieszamy z papryką.
Warzywa solimy, posypujemy pieprzem, następnie rozkładamy na blaszce (ta z wyposażenia piekarnika) wyłożonej folią aluminiową i posypujemy świeżym tymiankiem.
Rybę płuczemy, osuszamy, solimy, oprószamy pieprzem i układamy na papryce. Na wierzch dajemy jeszcze trochę tymianku. Całość przykrywamy folią aluminiową, aby ryba nie wysuszyła się podczas pieczenia, zapiekamy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.
Smacznego.
Komentarze do przepisu (2)

Futka 28 lutego 2015Zgłoś do usunięcia
Doskonała i aromatyczna rybka :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz