Do góry

Dania główne Przepis na:

Miodowe pieczone udka

Miodowe pieczone udka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1131 Ocena: 14024

Dodano:

Odsłon: 900

Udka z kurczaka, według tego przepisu są bardzo smaczne, soczyste rozpływające się w ustach. Prosty, szybki sposób i niedrogo.

Składniki

  • Składniki na marynatę:
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • 1 łyżka chrzanu
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka przyprawy curry
  • 5 łyżek ketchupu
  • Sól
  • Składniki pozostałe:
  • 5 udek z kurczaka
  • 1 opakowanie kuleczek mozzarelli
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 mały słoik papryki konserwowej
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Miodowe pieczone udka

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myję, osuszam, usuwam kości.
    2. Wszystkie składniki na marynatę przekładam do miski, dokładnie mieszam, zanurzam w niej mięso i zostawiam na dwie godziny.

  2. 3. Po tym czasie faszeruję udka kulkami mozzarelli, pokrojonym w kostkę ogórkiem konserwowym oraz umytą, obraną z nasion i pokrojoną w paski papryką.

  3. 4. Mięso zawijam tak żeby przykryć farsz i układam w woreczku do pieczenia na blaszce.
    Piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 ° C.

  4. 5. Danie gotowe.
    6. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń