Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nawet zamrożona ryba panierowana w samej mące, pięknie się nam usmaży a panierka na pewno nie odleci. Podałam z surówką z kapusty pekińskiej.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1099
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20837
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1099
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20837
Składniki
Rybę pociąć na niewielkie kawałki. Osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem cytrynowym. Przełożyć do miski i obficie skropić sokiem z cytryny. Odstawić na pół godziny by przeszła przyprawami. Panierować w samej mące i smażyć na rozgrzanym oleju. Usmażoną, przełożyć na papierowy ręcznik by pozbyć się nadmiaru tłuszczu
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści . Pokroić. Przełożyć do miski i oprószyć delikatnie solą by zmiękła. Dodać starą marchewkę i jabłko. Majonez wymieszać z jogurtem. Dodać do kapusty. Wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru do smaku. Udekorować gałązkami koperku i pomidorkami koktajlowymi.