Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nawet zamrożona ryba panierowana w samej mące, pięknie się nam usmaży a panierka na pewno nie odleci. Podałam z surówką z kapusty pekińskiej.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 39
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 23
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 119
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 125
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 39
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 23
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 119
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 125
Składniki
Rybę pociąć na niewielkie kawałki. Osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem cytrynowym. Przełożyć do miski i obficie skropić sokiem z cytryny. Odstawić na pół godziny by przeszła przyprawami. Panierować w samej mące i smażyć na rozgrzanym oleju. Usmażoną, przełożyć na papierowy ręcznik by pozbyć się nadmiaru tłuszczu
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści . Pokroić. Przełożyć do miski i oprószyć delikatnie solą by zmiękła. Dodać starą marchewkę i jabłko. Majonez wymieszać z jogurtem. Dodać do kapusty. Wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru do smaku. Udekorować gałązkami koperku i pomidorkami koktajlowymi.