Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nawet zamrożona ryba panierowana w samej mące, pięknie się nam usmaży a panierka na pewno nie odleci. Podałam z surówką z kapusty pekińskiej.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4591
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 209
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 1462
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4591
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 209
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 1462
Składniki
Rybę pociąć na niewielkie kawałki. Osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem cytrynowym. Przełożyć do miski i obficie skropić sokiem z cytryny. Odstawić na pół godziny by przeszła przyprawami. Panierować w samej mące i smażyć na rozgrzanym oleju. Usmażoną, przełożyć na papierowy ręcznik by pozbyć się nadmiaru tłuszczu
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści . Pokroić. Przełożyć do miski i oprószyć delikatnie solą by zmiękła. Dodać starą marchewkę i jabłko. Majonez wymieszać z jogurtem. Dodać do kapusty. Wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru do smaku. Udekorować gałązkami koperku i pomidorkami koktajlowymi.