Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię naleśniki a zwłaszcza jak ktoś zrobi i poda. Ale takiego szczęścia ostatnio nie miałem, więc ta praca przypadła mi. A jak ja to musiałem coś pokombinować i wyszło tak.
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4829
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7392
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 398
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 91
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4829
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7392
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 398
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 91
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 83
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, sól wbijamy jajka i wlewamy mleko. Całość wyrabiamy tak, by ciasto było bardzo płynne.
Rozgrzewamy patelnię i na rozgrzaną kładziemy kawałek masła. Ciasto mieszamy wlewamy na patelnię i rozprowadzamy. Smażymy z obu stron jak kto lubi i odkładamy na bok. Tak wygląda usmażony naleśnik . Takie działanie powtarzamy tylko do każdego następnego dodajemy albo zioła prowansalskie albo curry lub sos słodko-kwaśny i zawijamy w rulonik. Ilość dodatków zależy od naszego smaku czy wolimy bardziej intensywny lub mniej.
I tak oto mamy do skosztowania mix naleśnikowy o różnych smakach. Zapraszm, polecam i smacznego.