Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię naleśniki a zwłaszcza jak ktoś zrobi i poda. Ale takiego szczęścia ostatnio nie miałem, więc ta praca przypadła mi. A jak ja to musiałem coś pokombinować i wyszło tak.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2767
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 741
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 88
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2767
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 741
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 88
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, sól wbijamy jajka i wlewamy mleko. Całość wyrabiamy tak, by ciasto było bardzo płynne.
Rozgrzewamy patelnię i na rozgrzaną kładziemy kawałek masła. Ciasto mieszamy wlewamy na patelnię i rozprowadzamy. Smażymy z obu stron jak kto lubi i odkładamy na bok. Tak wygląda usmażony naleśnik . Takie działanie powtarzamy tylko do każdego następnego dodajemy albo zioła prowansalskie albo curry lub sos słodko-kwaśny i zawijamy w rulonik. Ilość dodatków zależy od naszego smaku czy wolimy bardziej intensywny lub mniej.
I tak oto mamy do skosztowania mix naleśnikowy o różnych smakach. Zapraszm, polecam i smacznego.