Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię naleśniki a zwłaszcza jak ktoś zrobi i poda. Ale takiego szczęścia ostatnio nie miałem, więc ta praca przypadła mi. A jak ja to musiałem coś pokombinować i wyszło tak.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, sól wbijamy jajka i wlewamy mleko. Całość wyrabiamy tak, by ciasto było bardzo płynne.
Rozgrzewamy patelnię i na rozgrzaną kładziemy kawałek masła. Ciasto mieszamy wlewamy na patelnię i rozprowadzamy. Smażymy z obu stron jak kto lubi i odkładamy na bok. Tak wygląda usmażony naleśnik . Takie działanie powtarzamy tylko do każdego następnego dodajemy albo zioła prowansalskie albo curry lub sos słodko-kwaśny i zawijamy w rulonik. Ilość dodatków zależy od naszego smaku czy wolimy bardziej intensywny lub mniej.
I tak oto mamy do skosztowania mix naleśnikowy o różnych smakach. Zapraszm, polecam i smacznego.