Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenny obiad z prostych składników: młoda kapusta duszona z boczkiem i kiełbasą. Świetnie smakuje podana z pajdą chleba lub tłuczonymi ziemniakami. Taki obiad z powodzeniem możecie przygotować na kilka dni. Po odgrzaniu smakuje równie dobrze, jak pierwszego dnia.
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 470
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 44
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 75
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 470
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 44
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 75
Składniki
Kapustę opłucz i drobno poszatkuj, następnie przełóż do garnka i zalej szklanką wody. Kapustę dopraw cukrem, solą i pieprzem. Duś pod przykryciem przez około 30 minut.
Boczek pokrój w drobną ostkę i przerzuć na patelnię. Podsmaż do zrumienienia.
Cebulę obierz z brązowych łupin, drobno posiekaj i wrzuć na patelnię z boczkiem. Następnie pokrój kiełbasę i przełóż na patelnię. Składniki podsmaż na ładny, rumiany kolor.
Zawartość patelni przełóż do podduszonej kapusty. Dodaj koncentrat pomidorowy. Składniki wymieszaj. W razie potrzeby dopraw jeszcze raz solą i pieprzem.
Młodą kapustę z boczkiem i kiełbasą duś pod przykryciem przez kolejne 30 minut (do miękkości).
Gotową kapustę serwuj z pieczywem lub gotowanymi ziemniakami. Smacznego!