Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenny obiad z prostych składników: młoda kapusta duszona z boczkiem i kiełbasą. Świetnie smakuje podana z pajdą chleba lub tłuczonymi ziemniakami. Taki obiad z powodzeniem możecie przygotować na kilka dni. Po odgrzaniu smakuje równie dobrze, jak pierwszego dnia.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 71
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 47
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 71
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 47
Składniki
Kapustę opłucz i drobno poszatkuj, następnie przełóż do garnka i zalej szklanką wody. Kapustę dopraw cukrem, solą i pieprzem. Duś pod przykryciem przez około 30 minut.
Boczek pokrój w drobną ostkę i przerzuć na patelnię. Podsmaż do zrumienienia.
Cebulę obierz z brązowych łupin, drobno posiekaj i wrzuć na patelnię z boczkiem. Następnie pokrój kiełbasę i przełóż na patelnię. Składniki podsmaż na ładny, rumiany kolor.
Zawartość patelni przełóż do podduszonej kapusty. Dodaj koncentrat pomidorowy. Składniki wymieszaj. W razie potrzeby dopraw jeszcze raz solą i pieprzem.
Młodą kapustę z boczkiem i kiełbasą duś pod przykryciem przez kolejne 30 minut (do miękkości).
Gotową kapustę serwuj z pieczywem lub gotowanymi ziemniakami. Smacznego!