Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sezon na nowalijki. Nie ma chyba drugiego, tak lubianego przez wszystkich dania z młodego warzywa. W tej wersji przepisu kapusta jest dość mocno wyrazista, lekko pomidorowa, z odczuwalną nutą wędzonej papryki. Najważniejsza jest jednak dobrej jakości kiełbasa, której tłuszcz i przyprawy scalą całe danie w pyszną jedność. Tak przygotowana kapusta świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub ciepłej kolacji. Z powodzeniem można ją zabrać także do pracy.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32581
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 58
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 934
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 335
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32581
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 58
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 934
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 335
Składniki
Na tej samej patelni podsmaż najpierw boczek pokrojony w drobną kostkę, a następnie kiełbaski pokrojone w dość duże kawałki. Dopraw je wszystkimi przyprawami. Na koniec smażenia dodaj koncentrat pomidorowy. Zawartość patelni przemieszaj i przełóż do garnka z kapustą.
Zawartość garnka dobrze wymieszaj. Młodą kapustę z kiełbasą możesz jeszcze raz podgrzać, ciągle mieszając, przez ok 1-2 minuty.
Gotowe danie podawaj na ciepło jako dodatek do mięs lub samodzielne danie obiadowe.
Kapustę oczyść z wierzchnich liści. Umyj, osusz i drobno poszatkuj. Przełóż ją do garnka i zalej 100 ml wody. Ugotuj al dente. Odcedź i ponownie przełóż do garnka.
Cebulę obierz i pokrój w półksiężyce. Na patelni rozgrzej olej i usmaż cebulę do zeszklenia. Przełóż ją do kapusty.