Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sezon na nowalijki. Nie ma chyba drugiego, tak lubianego przez wszystkich dania z młodego warzywa. W tej wersji przepisu kapusta jest dość mocno wyrazista, lekko pomidorowa, z odczuwalną nutą wędzonej papryki. Najważniejsza jest jednak dobrej jakości kiełbasa, której tłuszcz i przyprawy scalą całe danie w pyszną jedność. Tak przygotowana kapusta świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub ciepłej kolacji. Z powodzeniem można ją zabrać także do pracy.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8333
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1212
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10069
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4602
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 644
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8333
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1212
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10069
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4602
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 644
Składniki
Na tej samej patelni podsmaż najpierw boczek pokrojony w drobną kostkę, a następnie kiełbaski pokrojone w dość duże kawałki. Dopraw je wszystkimi przyprawami. Na koniec smażenia dodaj koncentrat pomidorowy. Zawartość patelni przemieszaj i przełóż do garnka z kapustą.
Zawartość garnka dobrze wymieszaj. Młodą kapustę z kiełbasą możesz jeszcze raz podgrzać, ciągle mieszając, przez ok 1-2 minuty.
Gotowe danie podawaj na ciepło jako dodatek do mięs lub samodzielne danie obiadowe.
Kapustę oczyść z wierzchnich liści. Umyj, osusz i drobno poszatkuj. Przełóż ją do garnka i zalej 100 ml wody. Ugotuj al dente. Odcedź i ponownie przełóż do garnka.
Cebulę obierz i pokrój w półksiężyce. Na patelni rozgrzej olej i usmaż cebulę do zeszklenia. Przełóż ją do kapusty.