Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta z kiełbasą i dodatkiem cebuli to proste i pożywne danie, najlepiej smakujące wiosną. W zależności od preferencji proporcje warzyw wobec mięsa mogą być różne. W naszym przepisie polecamy wersję bardziej pożywną, w której przeważa kiełbasa. Kapusta smakuje najlepiej na ciepło, podana z kromką świeżego, pszennego chleba.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424674
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10601
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336901
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4683
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424674
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10601
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336901
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4683
Składniki
Obierz cebulę i pokrój w półplasterki lub piórka. Z kapusty obierz zewnętrzne liście i drobno poszatkuj. Kiełbasę pokrój w plasterki. W głębokiej patelni lub szerokim garnku rozgrzej olej, przesmaż cebulę, dodaj kiełbasę i podsmażaj razem. Następnie dodaj poszatkowaną kapustę, dopraw oregano, majerankiem, słodką papryką, koncentratem pomidorowym oraz solą i czarnym pieprzem. Wrzuć ziele angielskie i liście laurowe, podlej kapustę wodą, przykryj pokrywą i duś na średnim ogniu do miękkości kapusty. W razie potrzeby dolej więcej wody. Na koniec dosyp drobno posiekany koperek, wymieszaj i ponownie dopraw, jeśli chcesz wzmocnić smak.
Młodą kapustę z kiełbasą podawaj od razu po przygotowaniu, gdy jest jeszcze ciepła. Podawaj samodzielnie lub z kromką świeżego pieczywa.