Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta z różnymi dodatkami, to świetne danie obiadowe lub gorąca kolacja.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8431
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6813
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4660
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327217
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8431
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6813
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4660
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327217
Składniki
Kapustę umyć, poszatkować.
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pieczarki obrać, pokroić. Kiełbasę, boczek pokroić w kostkę.
Do garnka wlać trochę oleju, wrzucić cebulę, smażyć 2 minuty, dodać pieczarki ,smażyć 2 minuty.Dodać kiełbasę, boczek, liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn, cząber, smażyć 5 minut.
Poszatkowaną kapustę lekko posolić, dodać do smażących się składników, podlać wywarem, dodać przyprawę do dań z kapusty. Całość dusić 30 minut.
Śmietanę wymieszać z przecierem pomidorowym , dodać do kapusty, doprawić pieprzem , dusić jeszcze 3 minuty.
Podawać z ziemniakami lub pieczywem.