Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta z różnymi dodatkami, to świetne danie obiadowe lub gorąca kolacja.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4557
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1638
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 497
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4557
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1638
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 497
Składniki
Kapustę umyć, poszatkować.
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pieczarki obrać, pokroić. Kiełbasę, boczek pokroić w kostkę.
Do garnka wlać trochę oleju, wrzucić cebulę, smażyć 2 minuty, dodać pieczarki ,smażyć 2 minuty.Dodać kiełbasę, boczek, liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn, cząber, smażyć 5 minut.
Poszatkowaną kapustę lekko posolić, dodać do smażących się składników, podlać wywarem, dodać przyprawę do dań z kapusty. Całość dusić 30 minut.
Śmietanę wymieszać z przecierem pomidorowym , dodać do kapusty, doprawić pieprzem , dusić jeszcze 3 minuty.
Podawać z ziemniakami lub pieczywem.