Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na młodą podsmażaną, młodą kapustę z koperkiem i ze śmietaną. Idealny dodatek do mięs lub też do samych młodych ziemniaków. Doskonale smakuje następnego dnia po odsmażeniu.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1541
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231947
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1541
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231947
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Składniki
Cebulę drobno pokroić, posolić i wygnieść, tak aby puściła sok (dzięki temu będzie mniej ostra) Boczek pokroić w drobną kostkę lub w cienkie paseczki W głębokim garnku rozgrzać masło i dodać boczek. Kiedy się podsmaży dodać cebulę. Posiekać kapustę na drobne paseczki i dodawać stopniowo do garnka, tak aby każda porcja trochę się obsmażyła. Dusić wszystko na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Doprawić solą i pieprzem. Kiedy kapusta będzie już prawie miękka dodać posiekany koper. Na koniec dodać pół szklanki śmietany, rozrobionej w odrobinie zimnej wody. Poczekać aż wszystko się zagotuje.