Do góry

Dania główne Przepis na:

Młoda kapusta z koperkiem

Młoda kapusta z koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 2361

Dodano:

Odsłon: 5967

Prosty przepis na młodą podsmażaną, młodą kapustę z koperkiem i ze śmietaną. Idealny dodatek do mięs lub też do samych młodych ziemniaków. Doskonale smakuje następnego dnia po odsmażeniu.

Składniki

  • 2 główki młodej kapusty
  • pęczek młodego kopru
  • pół kostki masła
  • gruby plaster wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • śmietana 12%
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę drobno pokroić, posolić i wygnieść, tak aby puściła sok (dzięki temu będzie mniej ostra)

    Boczek pokroić w drobną kostkę lub w cienkie paseczki

    W głębokim garnku rozgrzać masło i dodać boczek. Kiedy się podsmaży dodać cebulę.

    Posiekać kapustę na drobne paseczki i dodawać stopniowo do garnka, tak aby każda porcja trochę się obsmażyła.

    Dusić wszystko na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.

    Doprawić solą i pieprzem.

    Kiedy kapusta będzie już prawie miękka dodać posiekany koper.

    Na koniec dodać pół szklanki śmietany, rozrobionej w odrobinie zimnej wody.

    Poczekać aż wszystko się zagotuje.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń