Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką kapustę przygotowałam dzis na spotkanie z przyjaciółmi.Proste i smaczne danie jednogarnkowe.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
mięso umyć,pokroic w kostkę ( niezbyt dużą),dodać pieprz,sól,majeranek,posiekany czosnek,słodka paprykę,wszystko wymieszać i odstawic na 2 godziny
po dwóch godzinach mieso włozyc na rozgrzany tłuszcz i usmazyc na rumiano,przełozyc do garnka ,wlac wodę,a na pozostałym tłuszczu zrumienic pokrojona cebule i pieczarki,dodac do mięsa
do garnka wlozyc przyprawy,pokrojona marchew i gotowac do miekkości,kiedy mieso jest miekkie dodać grubo pokrojoną mlodą kapustę ,koncentrat i cukier
wszystko razem gotowac jeszcze okolo 15 minut,całość zagęścić mąką rozmieszaną z wodą.Kapusta nie moze byc rozgotowana a chrupiąca,
Podawac w z pieczywem.