Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 55
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 74
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 515
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 55
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 74
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 515
Składniki
Kapustę szatkujemy i rozkładamy na blacie. Kroimy szczypior, cebulkę, pietruszkę i koperek i posypujemy kapustę. Całość solidnie solimy i zostawiamy na 10-15 min. Odciskamy kapustę i przekładamy do garnka. Zalewamy gorącą wodą tylko do zakrycia kapusty. Wkładamy masło i vegetę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy ok 15-20 min. Wlewamy śmietanę i zagotowujemy.