Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znasz kogoś kto nie lubi młodych ziemniaczków ? Bo ja nie.. To wersja na pieczone. Też pyszna. Można dodać do dania głównego. Można podać z maślanką, kefirem. Inwencja kucharza.
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 154
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 189
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 57
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 109
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 47
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 154
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 189
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 57
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 109
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 47
Składniki
Młode ziemniaki ugotowałem Jeszcze gorące przełożyłem na blachę do pieczenia, polałem olejem, dodałem sól, pokrojone ząbki czosnku. Wymieszałem tak, aby obtoczyć dokładnie ziemniaki. Rozłożyłem je w jednej warstwie i wstawiłem pod grill rozgrzanego piekarnika. Piekłem przez 20 minut w 200-220 stopniach, przełożyłem szczypcami na druga stronę i piekłem ponownie do czasu, aż zrobiły się złote.