Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć :-) Dzisiaj polecam pyszne młode ziemniaki w białym sosie ziołowo-czosnkowym, wszystko na jednej patelni. Będziecie zachwyceni. Zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 94
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9082
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4774
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 31
Dziś do pracy.
Odsłon: 631
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 94
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9082
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4774
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 31
Dziś do pracy.
Odsłon: 631
Składniki
Na początku należy obrać i dobrze wypłukać ziemniaki, następnie kroimy je na połowy, do tej potrawy wybierajcie małe ziemniaki, to przyspieszy obróbkę termiczną. Już teraz rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy oliwę, wrzucamy pokrojone ziemniaki, delikatnie solimy i podsmażamy 10 minut od czasu do czasu mieszając, aż ładnie się zarumienią, po tym czasie dorzucamy pokrojony w cienkie plasterki czosnek, chwilę podsmażamy, następnie wlewamy śmietankę, dorzucamy zioła prowansalskie, pieprz i odrobinę soli, całość dokładnie mieszamy, patelnię przykrywamy pokrywką, zmniejszamy płomień na minimum i dusimy przez 10-15 minut. wszystko zależy od wielkości ziemniaków, zawsze należy sprawdzać widelcem czy ziemniaki są już miękkie. Na sam koniec wystarczy tylko dorzucić pokrojony drobno szczypior, zamieszać i sprawdzić czy potrawa jest odpowiednio słona. Gotowe!!!