Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
            Cześć :-) Dzisiaj polecam pyszne młode ziemniaki w białym sosie ziołowo-czosnkowym, wszystko na jednej patelni. Będziecie zachwyceni. Zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54205
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 539
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5540
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54205
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 539
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5540
 
         
         
                Składniki
Na początku należy obrać i dobrze wypłukać ziemniaki, następnie kroimy je na połowy, do tej potrawy wybierajcie małe ziemniaki, to przyspieszy obróbkę termiczną. Już teraz rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy oliwę, wrzucamy pokrojone ziemniaki, delikatnie solimy i podsmażamy 10 minut od czasu do czasu mieszając, aż ładnie się zarumienią, po tym czasie dorzucamy pokrojony w cienkie plasterki czosnek, chwilę podsmażamy, następnie wlewamy śmietankę, dorzucamy zioła prowansalskie, pieprz i odrobinę soli, całość dokładnie mieszamy, patelnię przykrywamy pokrywką, zmniejszamy płomień na minimum i dusimy przez 10-15 minut. wszystko zależy od wielkości ziemniaków, zawsze należy sprawdzać widelcem czy ziemniaki są już miękkie. Na sam koniec wystarczy tylko dorzucić pokrojony drobno szczypior, zamieszać i sprawdzić czy potrawa jest odpowiednio słona. Gotowe!!!