Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często zdarza się , że nie wszystkie świeże, ugotowane ziemniaczki zjadamy od razu. Jakaś ich część zostaje w garnku. Co wtedy? Nic prostszego jak pokroić je w plasterki, posypać ulubionymi ziołami i odsmażyć na tłuszczu.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 512
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 567
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 858
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 512
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 567
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 858
Składniki
Jeśli chcemy zjeść odsmażane ziemniaki, faktem jest, że nie unikniemy ich gotowania. A więc do dzieła :) Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Słoninę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na patelnię, wysmażamy na skwarki, pod koniec smażenia dodajemy odrobinę cebuli pokrojonej w kostkę. Omastę smażymy do zrumienienia cebulki. Wystudzone ziemniaki kroimy w plasterki, wrzucamy na tłuszcz, posypujemy przyprawami i podsmażamy na rumiano. Podajemy posypane koperkiem a obok stawiamy kubek kwaśnego mleka.
Smacznego.