Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często zdarza się , że nie wszystkie świeże, ugotowane ziemniaczki zjadamy od razu. Jakaś ich część zostaje w garnku. Co wtedy? Nic prostszego jak pokroić je w plasterki, posypać ulubionymi ziołami i odsmażyć na tłuszczu.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10476
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336804
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4443
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424064
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10476
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336804
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4443
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424064
Składniki
Jeśli chcemy zjeść odsmażane ziemniaki, faktem jest, że nie unikniemy ich gotowania. A więc do dzieła :) Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Słoninę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na patelnię, wysmażamy na skwarki, pod koniec smażenia dodajemy odrobinę cebuli pokrojonej w kostkę. Omastę smażymy do zrumienienia cebulki. Wystudzone ziemniaki kroimy w plasterki, wrzucamy na tłuszcz, posypujemy przyprawami i podsmażamy na rumiano. Podajemy posypane koperkiem a obok stawiamy kubek kwaśnego mleka.
Smacznego.