Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często zdarza się , że nie wszystkie świeże, ugotowane ziemniaczki zjadamy od razu. Jakaś ich część zostaje w garnku. Co wtedy? Nic prostszego jak pokroić je w plasterki, posypać ulubionymi ziołami i odsmażyć na tłuszczu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 201
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20861
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 201
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20861
Składniki
Jeśli chcemy zjeść odsmażane ziemniaki, faktem jest, że nie unikniemy ich gotowania. A więc do dzieła :) Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Słoninę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na patelnię, wysmażamy na skwarki, pod koniec smażenia dodajemy odrobinę cebuli pokrojonej w kostkę. Omastę smażymy do zrumienienia cebulki. Wystudzone ziemniaki kroimy w plasterki, wrzucamy na tłuszcz, posypujemy przyprawami i podsmażamy na rumiano. Podajemy posypane koperkiem a obok stawiamy kubek kwaśnego mleka.
Smacznego.