Do góry

Dania główne Przepis na:

Młode ziemniaki zapiekane z liściem laurowym

Młode ziemniaki zapiekane z liściem laurowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 648 Ocena: 11881

Dodano:

Odsłon: 542

To proste danie na pewno Was zachwyci swoim aromatem.

Składniki

  • 8 młodych ziemniaków
  • 8 liści laurowych
  • oliwa z oliwek
  • oregano, lubczyk
  • sól
  • jogurt naturalny
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Młode ziemniaki zapiekane z liściem laurowym

Przygotowanie

  1. Młode ziemniaki tylko dobrze umyć , stare trzeba obrać ze skórki , naciąć wzdłuż nie przecinając ziemniaka i w środek włożyć liść laurowy.
    Do kokilek wlać oliwę włożyć ziemniaka posypać solą , suszonymi ziołami , oregano i lubczykiem.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C na ok. 30-40 minut.
    W czasie pieczenia ziemniaki można przekładać na drugą stronę i podlewać oliwą w miarę potrzeby.
    Po upieczeniu wyjmujemy liść laurowy i nakładamy na ziemniaka łyżkę jogurtu naturalnego i mieszamy z oliwą i ziołami.
    W ten sposób powstaje lekki smakowity sos.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń