Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste danie na pewno Was zachwyci swoim aromatem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5726
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1183
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12348
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5196
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5726
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1183
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12348
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5196
Składniki
Młode ziemniaki tylko dobrze umyć , stare trzeba obrać ze skórki , naciąć wzdłuż nie przecinając ziemniaka i w środek włożyć liść laurowy. Do kokilek wlać oliwę włożyć ziemniaka posypać solą , suszonymi ziołami , oregano i lubczykiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C na ok. 30-40 minut. W czasie pieczenia ziemniaki można przekładać na drugą stronę i podlewać oliwą w miarę potrzeby. Po upieczeniu wyjmujemy liść laurowy i nakładamy na ziemniaka łyżkę jogurtu naturalnego i mieszamy z oliwą i ziołami. W ten sposób powstaje lekki smakowity sos.