Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste danie na pewno Was zachwyci swoim aromatem.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 852
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1744
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6251
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 852
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1744
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6251
Składniki
Młode ziemniaki tylko dobrze umyć , stare trzeba obrać ze skórki , naciąć wzdłuż nie przecinając ziemniaka i w środek włożyć liść laurowy. Do kokilek wlać oliwę włożyć ziemniaka posypać solą , suszonymi ziołami , oregano i lubczykiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C na ok. 30-40 minut. W czasie pieczenia ziemniaki można przekładać na drugą stronę i podlewać oliwą w miarę potrzeby. Po upieczeniu wyjmujemy liść laurowy i nakładamy na ziemniaka łyżkę jogurtu naturalnego i mieszamy z oliwą i ziołami. W ten sposób powstaje lekki smakowity sos.