Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest wiele przepisów na gulasze. Ja najczęściej robię w wersji podanej poniżej. Właśnie taki gulasz najlepiej smakuje mojej rodzinie. Podaję z kaszą lub ziemniakami.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 932
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 531
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 932
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 531
Składniki
Paprykę, chili i pomidory umyć. Z papryki usunąć gniazda nasienne. Cebulę, pieczarki i czosnek obrać. Wszystkie warzywa pokroić. Następnie przełożyć je do rondla i podsmażyć nieco na oleju.
Mięso umyć i drobno pokroić. Posolić i obsmażyć na oddzielnej patelni. Potem przełożyć do warzyw w rondlu. Dodać przyprawy, koncentrat pomidorowy i dusić pod przykryciem. W razie potrzeby dolać nieco wody. Całość dusić do miękkości mięsa na małym ogniu, czyli około godziny. Co jakiś czas mieszać. Na koniec dodać mąkę rozprowadzoną w wodzie. Jeszcze chwilę pogotować mieszając.