Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne danie, chociaż znawcy kuchni pewnie mieliby wątpliwości czy to istotnie pilaw
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456824
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1230
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2099
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 507
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456824
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1230
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2099
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 507
Składniki
1. na patelni rozgrzać łyżkę masła, wrzucić pokrojoną cebulę i czosnek, podsmażyć, dodać pokrojone pieczarki i pokrojona w kostkę marchew, dodać łyżkę sosu sojowego, chwile smażyć, 2. mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano na odrobinie oleju, 3. mięso wymieszać z pieczarkami i marchwią, 4. w naczyniu do zapiekania włożyć mięso, na wierzch wysypać w równej warstwie 1 szl ryżu, zalać 2 szkl bulionu, wstawić do piekarnika, piec w 180 st ok 70-80 min, 5. po ok 40 min pieczenia należy przemieszać potrawę, aby wszystkie składniki się wymieszały, można też spróbować, w razie konieczności można doprawić solą i pieprzem, jeśli potrawa jest zbyt sucha można dolać więcej płynu, smacznego