Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-04-2021
Moskole to góralskie placki ziemniaczane z dodatkiem zsiadłego mleka. Doskonale pasują jako dodatek do obiadu lub mogą stanowić samodzielne danie. Smakują wyśmienicie a przy tym są proste w wykonaniu. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
• Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i przeciskamy przez prasę
• Pozostawiamy do wystygnięcia
• Do ziemniaków dodajemy: mąkę pszenną, jajka, zsiadłe mleko, przyprawy i wyrabiamy na gładką masę
• Ciasto po wyrobieniu jest lekko klejące
• Formujemy okrągłe placki które smażymy na rozgrzanej patelni (najlepiej pod przykryciem) z dwóch stron do uzyskania złotego koloru
• Moskole najlepiej powodować z zsiadłym mlekiem, śmietaną i szczypiorkiem
Sałatka szwajcarska Magdy Gessler to bardzo proste w wykonaniu danie, bardzo...
Odsłon: 2821
Rosół jest obowiązkową zupą na niedzielnym stole. Wielu z nas nie wyobraża so...
Odsłon: 2508
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11489
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 215
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 43
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 421
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11489
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 215
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 43
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 421
Składniki
• Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i przeciskamy przez prasę • Pozostawiamy do wystygnięcia • Do ziemniaków dodajemy: mąkę pszenną, jajka, zsiadłe mleko, przyprawy i wyrabiamy na gładką masę • Ciasto po wyrobieniu jest lekko klejące
• Formujemy okrągłe placki które smażymy na rozgrzanej patelni (najlepiej pod przykryciem) z dwóch stron do uzyskania złotego koloru • Moskole najlepiej powodować z zsiadłym mlekiem, śmietaną i szczypiorkiem
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zrazy Magdy Gessler
Dania główne
Polędwiczki z indyka z suszonymi pomidorami
Dania główne
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Dania główne
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Zrazy Magdy Gessler
Zrazy Magdy Gessler nawiązują do klasycznych zrazów po warszawsku. Oczywiście...
Odsłon: 11
Polędwiczki z indyka z suszonymi pomidorami
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 43