Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-04-2021
Moskole to góralskie placki ziemniaczane z dodatkiem zsiadłego mleka. Doskonale pasują jako dodatek do obiadu lub mogą stanowić samodzielne danie. Smakują wyśmienicie a przy tym są proste w wykonaniu. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15798
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4777
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 488
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15798
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4777
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 488
Składniki
• Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i przeciskamy przez prasę • Pozostawiamy do wystygnięcia • Do ziemniaków dodajemy: mąkę pszenną, jajka, zsiadłe mleko, przyprawy i wyrabiamy na gładką masę • Ciasto po wyrobieniu jest lekko klejące
• Formujemy okrągłe placki które smażymy na rozgrzanej patelni (najlepiej pod przykryciem) z dwóch stron do uzyskania złotego koloru • Moskole najlepiej powodować z zsiadłym mlekiem, śmietaną i szczypiorkiem