Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-04-2021
Moskole to góralskie placki ziemniaczane z dodatkiem zsiadłego mleka. Doskonale pasują jako dodatek do obiadu lub mogą stanowić samodzielne danie. Smakują wyśmienicie a przy tym są proste w wykonaniu. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 232
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1933
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3512
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28028
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 232
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1933
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3512
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28028
Składniki
• Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i przeciskamy przez prasę • Pozostawiamy do wystygnięcia • Do ziemniaków dodajemy: mąkę pszenną, jajka, zsiadłe mleko, przyprawy i wyrabiamy na gładką masę • Ciasto po wyrobieniu jest lekko klejące
• Formujemy okrągłe placki które smażymy na rozgrzanej patelni (najlepiej pod przykryciem) z dwóch stron do uzyskania złotego koloru • Moskole najlepiej powodować z zsiadłym mlekiem, śmietaną i szczypiorkiem